„Principalul nostru atu este că presiunea nu e pe noi”

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că este convins că meciul cu CSM Bucureşti, care se va disputa sâmbătă, de la ora 12.00 la Braşov, va fi unul dificil, dar că echipa braşoveană îşi va juca şansa şi se va bate să ia punctele puse în joc. „Venim după patru meciuri foarte bune pe care această echipă le-a făcut, iar acum ne aşteaptă un alt joc de campionat, deloc neobişnuit, care trebuie abordat cu mare seriozitate. Pentru noi este un meci ca oricare altul, sunt importante punctele puse în joc dar nu trebuie să uităm că jucăm cu CSM Bucureşti, o echipă care are o anvergură internaţională. Noi tindem la un nivel cât mai înalt, obiectivele noastre pe doi ani fiind să ajungem, să jucăm şi noi în cupele europene, poate chiar în Liga Campionilor. Din acest motiv trebuie să abordăm acest meci cu foarte mare seriozitate şi dacă se poate să luăm toate puncte puse în joc. Fetele sunt în formă, s-a văzut şi după victoria de la Zalău, una muncită, de altfel. Ne dorim victoria şi cu CSM si sunt convins că fetele vor aborda meciul cu seriozitate. Nu ne considerăm din start învinşi, suntem convinşi că putem avea un randament ridicat, iar în final să facem publicul să fie mulţumit de această echipă”.

 

Conştient că pornesc cu şansa a doua

 

Prezent în conferinţa de presă, antrenorul Costică Buceschi a spus că este conştient că echipa porneşte cu şansa a doua în faţa titratei CSM Bucureşti, dar că avantajul echipei pe care o antrenează este că echipa nu mai are presiune în acest meci. „E clar, pornim cu şansa a doua în acest meci. Dar este foarte important că nu mai avem presiunea celorlalte meciuri în care ne doream foarte mult să câştigăm şi trebuia să câştigăm. Venim după un pacurs bun în campionat cu 4 victorii, în special cea din ultima etapă, de la Zalău, care ne poate da un moral foarte bun. Cel mai mare atu al nostru, e că presiunea nu este pe noi şi putem juca dezinvolt, fără trac. Trebuie însă să jucăm mai ofensiv ca la Zalău, pentru că nu poti câştiga un meci cu CSM doar pe faza de apărare. Cel mai important e ca toată lumea să fie mulţumită după acest meci, şi eu, şi fetele, şi publicului.

 

„Anul trecut a fost un alt context, dar nimic nu e imposibil”

Costică Buceschi a declarat că deşi a mai învins o dată CSM-ul, anul trecut pe vremea cînd antrena Dunărea Brăila, acolo a fost şi o conjunctură favorabilă echipei sale. „Anul trecut am reuşit să înving CSM cu Brăila, însă altele erau datele atunci, altă echipă avea CSM, a fost un cumul de factori în favoarea Brăilei, în ziua jocului. Noi am prins un vârf de formă la acel joc şi ele erau, în schimb, un pic deconcentrate. Asta nu înseamnă că nu acelaşi lucru nu se întâmpla si sâmbătă dar va fi foarte greu. Cel mai important este ca noi toţi şi jucătoarele să ne ridicăm la nivelul echipei CSM. Este clar că va fi un joc în care toate cele 16 jucătoare de pe foaie  trebuie să îşi aducă contribuţia, pentru că aici face diferenţa CSM-ul, fiind performantă cu toate jucătoarele pe care le are pe bancă”.

„Sper ca sâmbătă, să începem drumul pe care ni-l dorim”


Antrenorul Coronei a spus că şi-ar dori ca partida să fie cea mai grea a CSM-ului în liga naţională. „Mi-aş dori să fie cel mai tare meci al Bucureştiului, pentru că şi ele au nevoie de la ceva pentru faza a doua a CL, unde apar meciurile foarte tari. Nici la ele nu sunt extraordinare relaţiile de joc, la fel ca şi la noi, dar sperăm ca de la meci la meci să rezolvăm şi această problemă şi în momentul în care vor ajunge în 2018 şi vom începe din nou sezonul să avem un nivel foarte înalt. Îmi doresc din tot sufletul ca într-un an-doi echipa să joace în cupele europene Champions League sau EHF. Sper ca acest drum, pe care ni-l dorim cât mai lung, să înceapă cu meciul de sâmbătă”.

„Neagu poate decide singură un meci”

Tehnicianul a apreciat valoarea imensă pe care Cristina Neagu o are, însă a subliniat că toată apărarea nu trebuie să fie concentrată doar pe ea. „Cristina Neagu e o jucătoare pe care nu trebuie să o mai prezentăm. Este foarte ambiţioasă, am avut onoarea de a lucra cu ea şi ştiu ce poate face într-un joc. Poate decide de una singură un meci. Dar pe lângă ea, CSM are 7-8 jucătoare de acelaşi nivel, două jucătoare campioane europene, trei jucătoare foarte bune din Suedia. Este o echipă cotată cu a doua şansă la CL deci clar aveam de a face cu o echipă foarte puternică. Este greu să încercăm o tactică specială pentru Cristina Neagu, pentru că au încercat şi alţii şi nu le-a reuşit. Dacă o ţii pe ea, dă gol Gulden, dacă o ţii pe Gulden, dă gol Jorgensen. Dacă încerci să o ţii pe una singură, ies altele la atac, pentru că echipa CSM-ulu este foarte valoroasă pe fiecare post. Pe mine mă interesează să reuşim să facem o fază de apărare foarte bună şi să marcăm din fiecare oportunitate pe care o vom avea. Este important să avem toate jucătoarele sănătoase şi apte de joc, pentru că va fi un joc de 16 contra 16, nu doat 7 contra 7”.

Se bazează şi pe ajutorul publicului

Buceschi speră ca pe parcursul jocului Corona să aibă parte de o susţinere foarte mare din tribună, deoarece acest lucru ar putea influenţa foarte mult jocul echipei. „Va conta şi aportul publicului pentru că în momentul în care oamenii crează atmosfera care le face pe fete să se simtă susţinute şi ele vor da mai mult. Contează şi încrederea pe care o capeţi în timpul meciului, sper ca şi mentalitatea din timpul meciului cu Zalăului să se repete.

 

„Sîmbătă, trebuie să arătăm ca o echipă”

 

Interul Coronei, Laura Popa a declarat înaintea partidei că şi ea şi colegele îşi doresc foarte tare să facă un joc bun, mai ales că partida se joacă în faţa propriilor suporteri. „Până acum presiunea a fost foarte mare pe noi dar acum a mai scăzut. Stie toată lumea că CSM este o echipă foarte  bună dar noi ne dorim să facem un meci foarte bun.  CSM a câştigat la diferenţe foarte mari meciurile pe care le-a avut la acest început de sezon, dar dacă noi jucăm bine nu cred că nu ne putem ţine aproape. Cu o apărare foarte bună cred că putem face un rezultat bun. Nu cred că pornim neapărat cu un handicap pentru că si ele sunt ca noi, două mâini două picioare, vorba aceea, aşa că sperăm să facem un meci cât mai bun. Ele au avut, în plus, o deplasare destul de lungă lungă, cu două meciuri în această săptămână. Poate s-a adunat şi oboseala la ele şi există posibilitatea pentru noi să le prindem într-o pasă mai slabă. Este foarte important că odată cu acest meci vom vedea la ce nivel suntem cu adevărat. Fiecare va dori să arate la ce nivel este şi va da totul. Sâmbătă, pe teren va trebui însă să arătăm în primul rând ca o echipă”.

 

 

Portarul Coronei, Isabela Roşca a spus că deşi CSM Bucureşti este o echipă extrem de valoroasă, în sport se poate întâmpla orice. „Este un meci foarte greu dar el trebuie tratat cu mare seriozitate. In sport se poate întâmpla orice şi indiferent de valoarea echipelor nu se ştie care poate fi rezultatul. Cred că va fi un joc cu sala plină în care oamenii vor veni să nevadă pe noi, dar şi CSM Bucureşti şi în primul rând pe Cristina Neagu.

© 2017 All right reserved.