"Pentru prima dată am simţit că avem echipă"

 

Handbalistele Coronei au câştigat fără probleme meciul jucat duminică, în deplasare cu SCM Gloria Buzău, scor 25-19 (13-8) şi se află pe poziţia a treia în Liga Naţională de handbal feminin, după SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Deşi jocul a început cu gazdele conducând pe tabela de marcaj, după primul sfert de oră de echilibru, Corona a preluat conducerea şi încet, dar sigur, şi-a mărit avantajul, cea mai mare diferenţă dintre cele două echipe fiind de opt goluri. Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obţinută în condiţiile în care antrenorul Ion Crăciun are jucătoare care au lipsit din cauza accidentărilor, şi anume Sorina Tîrcă, Marilena Neagu şi Marina Dmitrovic, ultima intrând totuşi, pe final de meci şi reuşind să marcheze o dată. Acestora li se adaugă şi Bianca Tiron, jucătoare care nu a jucat deloc în acest sezon din cauza operaţiei suferite la genunchi.
Pentru Corona au marcat: Buceschi 6, Bucur 5, Chiper 3, Vetkova 3, Chiricuta 3, Tămaş 2, Pătuleanu 1, Dmitrovic 1, Ciuciulete 1.

La finalul partidei, antrenorul Ion Crăciun a declarat că este bucuros că pentru prima dată în acest campionat, a simţit că fetele sunt o echipă. „Chiar vreau să le felicit din tot sufletul meu pe toate. Pentru prima dată am simţit avem cu adevărat echipă şi că şi ele sunt o echipă. Cu toate absenţele din lot, au făcut un meci în care s-au ajutat incredibil de mult, mai ales pe faza de apărare, despre care pot spune că a fost de nota 10. Sunt foarte fericit să le văd ajutându-se în acest fel şi mă bucur că au realizat că numai în acest fel putem obţine astfel de victorii. Era important ca toată lumea să înţeleagă că nimeni nu se antrenează degeaba, şi că vine momentul în care va intra în teren. Astăzi, asta am simţit, că orice jucătoare am trimis în teren a ajutat echipa şi mă bucur foarte tare de asta. Am încredere că de la meci la meci lucrurile vor sta şi mai bine şi că echipa va fi şi mai echilibrată”.

 

Tehnicianul Coronei a mai adăugat că era important pentru echipă să facă un joc bun şi să obţină o victorie, în perspectiva partidei cu SCM Râmnicu Vâlcea, care se va juca sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 17.30 la Braşov. „Este bine că avem un moral bun, că am reuşit să luăm trei puncte, pentru că urmează nişte partide grele, iar prima este chiar acasă cu Vâlcea, formaţie care are la rândul ei încredere în forţele proprii. Trebuie sî ne recupăm cât mai bine şi să pregătim cât mai bine acest joc”.

© 2017 All right reserved.