„O victorie la Zalău ar însemna enorm ca moral”

Echipa de handbal Corona Braşov se pregăteşte de cea mai grea deplasare din acest început de sezon, la Zalău. Antrenorul principal al Coronei, Costică Buceschi se aşteaptă la la un meci dificil împotriva unei echipe care a terminat pe podiul sezonul anterior şi a păstrat, în mare parte, acelaşi lot şi aceeaşi conducere. „La Zalău nu va fi deloc uşor. Ne aşteaptă un meci cu o echipă care pierde foarte greu acasă şi care a terminat sezonul trecut pe podium, la numai un punct de locul doi. HC Zalău este una dintre puţinele echipe care şi-au păstrat lotul şi conducerea, în contextul în care majoritatea cluburilor, la acest început de sezon, şi-au schimbat foarte multe jucătoare dar şi staff-ul tehnic. Cred că din punctul acesta de vedere, Zalăul pleacă cu un atu, dar noi sperăm să facem un joc mult mai bun decât am făcut în primele trei etape. Avem nevoie de consistenţă şi maturitate în joc pentru a putea pune probleme echipei din Zalău, mai ales la ea acasă, acolo unde joacă foarte bine.

                                

Hotărâţi să demonstreze că au valoare

 

Tehnicianul Coronei a adăugat că trei puncte câştigate la Zalău ar însemna enorm perntru moralul Coronei. „O victorie la Zalău ar însemna foarte mult pentru noi ca moral, dar şi pentru îndeplinirea obiectivului pe care îl avem, de a ne clasa cât mai sus în clasament şi de a ne bate pentru primele locuri. Ţinând cont că avem în Liga Naţională feminină un sistem cu jocuri tur-retur, este clar că fiecare echipă va încerca în primul rând să îşi câştige jocurile acasă. Iar atunci când iei un punct de la o echipă contracandidată este extraordinar. Sezonul este destul de lung, vom avea destule pauze care trebie gestionate cât mai bine de către fiecare echipă, vom avea şi jucătoare la loturile naţionale de junioare, tineret şi senioare, dar ţinând cond şi de valoarea jucătoarelor, putem să formăm un grup unit. Încercăm cu această etapă de la Zalău să arătăm că avem valoare şi că putem să emitem pretenţii pentru unul dintre locurile de pe podium la sfârşitul sezonului”.

 

Speră ca pauza să nu le fi scos din tempo


Pentru meciul cu HC Zalău există o singură problemă medicală în lotul Coronei, Timeea Tătar suferind o uşoară entorsă. „Pauza pe care am avut-o nu a fost una foate eficientă sau foarte bună, pentru că am avut trei jucătoare la lotul naţional convocate dar care nu au putut juca. Vom vedea în ce tonus suntem pentru că o pauză de trei săptămâni ne-a scos oarecum din tempoul pe care îl aveam. Avem şi o problemă medicală la Timeea Tătar, o entorsă uşoară care sperăm să se rezolve până la ora jocului. În rest, toate jucătoarele sunt sănătoase şi apte de joc”, a declarat Costică Buceschi. 

Bucur, Tîrcă şi Hosu fac deplasarea


Pentru meciul cu HC Zalău, vor face deplasarea şi junioarele  Daciana Hosu, Sorina Tîrcă şi Daria Bucur, care cu o zi înainte s-ar putea afla pe teren şi pentru meciul de divizie al Coronei, contra echipei ACS Crişul Chişineu-Criş.  „La Zalău mergem cu echipa standard. Daciana, Sorina şi Daria vor face toate trei deplasarea la  Zalău, pentru că mergem cu locul complet de 16. Isabela Roşca şi Cristina Creţu vor rămâne şi vor juca la divizie alături de celelalte fete”, a  mai spus principalul Coronei.

 

„Am încredere că fetele înţeleg importanţa partidei”

 

Antrenorul secund al echipei Corona, Dragoş Dobrescu, a declarat că cel mai important este ca jucătoarele să conştientizeze importanţa partidei, dar şi forma partidei. „Pentru meciul cu Zalăul contează foarte mult forma sportivă în ziua meciului dar şi norocul. În această pauză am avut o pregătire foarte bună, acum mai contează ca în ziua meciului fetele să înţeleagă importanţa acestui joc. Şi nu am îndoială că vor înţelege pentru că sunt jucătoare cu experienţă şi nu avem decât să ne întoarcem cu cele trei puncte de la Zalău”, a spus, la rândul său, secundul Dragoş Dobrescu.

Joi, de la ora 16.00, Divizia  A joacă acasă

Joi, de la ora 16.00, echipa de divizia A a Coronei va juca pe teren propriu în compania echipei Crişul Chişineu-Criş. „La Divizia A, trebuie să aducem cât mai multe jucătoare tinere la meciurile de divizie, să formăm viitoarele jucătoare ale Coronei. Există deja fete care au dovedit că pot face faţă la meciurile de Liga Naţională, aşa cum este Sorina Tîrcă, de exemplu. Sperăm ca de la meci la meci să se vadă un progres pentru cât mai multe dintre ele”, a spus Dragoş Dobrescu, cel care este şi antrenor principal al echipei de divizia A.

 

 

 

© 2017 All right reserved.