"Nu va fi meci u;or la Galaţi, dar mergem să ne batem la victorie"

Antrenorul echipei Corona Braşov, Costică Buceschi a declarat joi, într-o conferinţă de presă că se aşteaptă la un meci dificil la Galaţi, Danubius având o echipă schimbată faţă de cea cu care a evoluat sezonul trecut. „Va fi un meci foarte greu la Galaţi, mai ales că noi avem şi multe probleme medicale, trei dintre jucătoarele noastre care nu s-au pregătit la nivelul maxim în ultima săptămână. Din rezultatele pe care a reuşit să le facă Galaţiului în ultimele etape, în special cele acasă cu Dunărea Brăila şi Măgura Cisnădie pe care le-a câştigat, clar se anunţă un meci dificil. Au o echipă mult schimbată faţă de cea cu care au jucat sezonul trecut, mare parte din jucătoarele care au rămas acolo au învăţat şi au căpătat experienţă, iar în vară s-au întărit cu jucătoare cu experienţă din campionatul nostru. Ele joacă meciurile de acasă la o altă intensitate, total diferit faţă de ce am văzut, de exemplu, la ultimul lor joc, cu Rapidul. Noi venim după un meci cu CSM, în care am încercat să jucăm cât mai apropiat de ce joacă Bucureştiul, dar diferenţa dintre orice echipă din campionatul nostru şi ele este destul de mare din păcate, ceea ce nici pe ele nu le ajută nici pe ele, după cum s-a văzut şi la ultima etapă din Champions League”.

Tehnicianul Coronei a mai adăugat că vrea să uite ce s-a întâmplat în meciul cu CSM Bucureşti ci că se va concentra pe partidele pe care urmează să le dispute în continuare. „Pe noi ne interesează însă ce se va întâmpla în continuare, după acest joc. Am avut o săptămână să ne punem la punct cu anumite lucruri pe care la meciul cu CSM nu am reuşit să le facem foarte bine şi sperăm ca la Galaţi să jucăm cât mai aproape de ceea ce ne-am promis şi să reuşim o victorie. Este important pentru că sunt mai multe echipe care se bat la locul 2 şi 3. Nu trebuie uitate nici echipa din Vâlcea care a adunat puncte la Bistriţa şi Brăila, şi nici Bistriţa care a făcut câteva meciuri foarte bune, după ce au adus şi jucătoare străine”.

Costică Buceschi este de părere că echipa este la potenţial de 80 la sută în acest moment, dar că indiferent de situaţie va aborda toate partidele care urmează doar la victorie. „Ca pregătire, echipa noastră ar trebui să fie acum undeva la 80 la sută însă din păcate au apărut şi accidentările în ultima perioadă. Buceschi, Chiricuţă şi Tătar sunt trei jucătoare care nu s-au putut pregăti, nu ştim dacă ne putem baza pe ele la Galaţi. Este normal ca atunci când  apar  situaţii de genul acesta, echipa să nu poată da randamentul maxim. De aceea am încercat să avem încă din vară dubluri pe fiecare post, pentru a avea soluţii când apar probleme de acest gen. Sperăm să reuşim să câştigâm şi cu celelalte jucătoare din lot. Este o presiune mai mare pe echipele care au ca obiectiv cupele europene, indiferent cu cine joacă. Dar noi am demonstrat că putem trece peste presiune şi sperăm să ne întoarcem cu o victorie de la Galaţi. Mergem acolo cu un singur gând, acela de a câştiga”.

 

Interul Coronei, Teodora Bloj a spus la rândul ei că şi ea şi colegele de echipă sunt conştiente că nu va fi o partidă uşoară la Galaţi. „Trebuie să câştigăm şi să aducem maximul de puncte de la Galaţi. Suntem conştiente că nu va fi uşor, că avem nevoie de concentrare maximă pentru asta şi pentru a ieşi sănătoase de pe teren. Venim după înfrângerea cu CSM care este o echipă foarte bună. Acolo nu ne-am prezentat aşa cum am fi vrut şi cum ne-am pregătit. Este o diferenţă între noi şi CSM dar clar nu aceea. Muncim în continuare şi sperăm ca de acum încolo să venim cu toate punctele din meciurile pe care le jucăm. Orice meci are presiunea lui, de acum vin jocuri grele, în care va trebui să adunăm puncte ca să respectăm obiectivul stabilit.  Este un campionat cu multe echipe care s-au întărit şi care au şanse la locul 2, dar sper ca la final noi să fim acolo.”

 

Şi extrema Cristina Creţu a spus că meciul de la Galaţi este unul important dar Corona va face totul pentru a-şi păstra poziţia din clasament. „Este o etapă foarte importantă pentru noi, atât pentru menţinerea poziţiei pe care o avem în clasament, cât şi pentru menţinerea nivelului de joc la care suntem. Noi sperăm la un meci foarte bun la Galaţi şi să nu se simtă presiunea meciului în deplasare”.

© 2017 All right reserved.