Micuţele floretiste de la Corona au mai adus clubului două medalii de argint la Cupa Corona

Corona continuă excelent întrecerile de la Cupa Corona. După ce în prima zi a câştigat o medalie de argint la floretă băieţi, prin Tudor Grăjdeanu, în a doua zi a competiţiei, în întrecerea fetelor, sportivele antrenate de Matei Piukovici şi Dorin Moraru au mai câştigat de două ori argintul, prin Enya Male, la U 11, respectiv Erika Imre, la U9. "După o zi de concurs avem trei medalii de argint, care pentru secţia noastră contează foarte mult, fiind un concurs organizat de noi, la Braşov, dar mai ales contează enorm pentru aceşti copii care se antrenează zi de zi pentru a obţine rezultate bune. Ne bucurăm tare mult pentru ei când prind podiumul, pentru că îi vedem zi de zi în sală şi ştim cât de mult îşi doresc aceste medalii. După primele zile, pot spune că nivelul competiţiei a fost ridicat, pentru că din ţară au venit cei mai buni copii. Am organizat această competiţie şi pentru a ne cunoaşte viitorii adversari, pe care nu am avut ocazii prea multe, fiind o secţie înfiinţată de doar un an şi un pic, la Corona. E important să îi vedem, copiii să îi simtă în astfel de competiţii, pentru a şti exact la ce să ne aşteptă când luptăm cu ei la campionatele naţionale", a spus antrenorul de floretă de la Corona, Matei Piukovici.

Antrenorul braşovean este de părere că la vârsta la care se formează ca sportivi, şi anume de la categoria copii, până când termină junioratul, pentru sportivi e important să participe la cât mai multe competiţii. "Scrima este un sport care nu se poate poractica doar individual numai cu antrenorul. Pentru a progresa este nevoie să ai multe competiţii şi să ai ocazia să lucrezi cu diferite tiipuri de personalităţi sportive. Fiecare sportiv este unic şi trebuie să ai o multitudine de adversari pentru a te cunoaşte în primul rând pe tine şi pentru a te căli în faţa oricărui tip de temperament", a mai spus Matei Puikovici.

Rezultate finale la floretă fete:

U 9
1. Marisescu Maya(CSŞ Floretă Timisoara)
2. Imre Erika (ASC Corona Braşov)
3. Tal Karina (CSS Floretă Timişoara)
3. Andoch Alexandra (CSS Floretă Timisoara

U 11
1.Bikfalvi Ingrid (ACS Floreta Timişoara)
2.Male Enya (ASC Corona Braşov)
3.Polschi Catinca (ACS Floreta Timişoara)
3.Stan Alexia (CSŞ Triumf Bucureşti)

Întrecerile continuă la şcoala generală nr 19 până duminică. Joi şi vineri se va disputa concursul de spadă băieţi şi fete, iar sâmbătă şi duminică va fi concursul de sabie. Competiţia începe la ora 9 şi se încheie în jurul orei 16.

© 2017 All right reserved.