Ioan Achiriloaie si Alexandru Barbu au ganduri mari pentru Olimpiada din Coreea de Sud

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir şi preşedintele secţiei de sporturi de iarnă, Roxana Cojocea, au prezentat, marţi, echipa de schi a Coronei care va reprezenta România la Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud. "Suntem aici pentru a prezenta echipa de la secţia de schi, care ne va reprezenta la Olimpiada de iarnă, şi care este formată din Ioan Achiriloaie, la coborâre şi Alexandru Barbu, la slalom, un sportiv care s-a alăturat clubului nostru în această vară. Ceea ce este important este faptul că avem o reprezentare foarte bună şi că reuşim pentru a doua oară consecutiv, să avem sportivi la Olimpiadă. O aşteptăm şi pe patinatoarea Mihaela Hogaş, de la patinaj viteză să îşi facă baremul şi să ne reprezinte şi ea la Olimpiadă. Sperăm ca sportivii să fie sănătoşi şi să reuşească să obţină rezultatele pe care ni le dorim cu toţii", a spus Liviu Dragomir, conducătorul clubului Corona.

Liviu Dragomir a mai adăugat că este bucuros că a reuşit să aducă la club un sportiv care va prelua după Olimpiadă şi funcţia de antrenor. "Alex Barbu va avea dublă calitate, pentru că după Olimpiadă va prelua şi funcţia d eantrenor, de altfel el deja l-a luat sub îndrumarea lui pe Mihnea Olteanu, un produs 100% al clubului Corona Braşov, iar asta ne face să ne simţim tare mândri. Având exemple bune foarte aproape de ei, şi când spun asta mă refer la cei doi mari sportivi pe care îi prezentăm astăzi, toţi sportivii mai mici de la clubul Corona vor avea exemple şi vor vedea care este, de fapt, finalitatea în acest sport şi în sportul de preformanţă în general, şi anume de a ajunde la un nivel foarte înalt la care să reprezinţi clubul şi pe tine personal ca sportiv. De asemenea, sperăm ca prezeţa lui Alex aici, să îi ajute pe sportivi să îşi continue cariera sportivă şi să nu mai renunţe la vârsta la care ar trebui, în mod normal, să facă pasul către marea performanţă".

Unul dintre sportivii reprezentativi ai Coronei, Ioan Achiriloaie, care va reprezenta România în proba de coborâre şi Super G, a declarat că îşi doreşte foarte tare o clasare în priimii 30 de schiori din lume, la Olimpiada din Coreea de sud. "Sunt calificat din nou la Olimpiadă, cum am fost şi în 2014, încă din urmă cu un an. În acest moment mă pregătesc cu echipa de Cupă Mondială a Sloveniei şi echipa de Cupa Europei a Germaniei. Am făcut o pregătire interesantă, pentru că am învăţat lucruri foarte importante pe care am reuşit să le aplic pe pârtie, ceea ce este cel mai important. O să plec la pregătire în Chile, unde vreau să confirm din senzaţiile trăite la antrenamente. Îmi doresc ca în acest an să confirm că sunt aproape de primii 30 în lume la Olimpiadă, ceea ce pentru mine ar fi un rezultat foarte bun. Cred că am arătat sezonul trecut că sunt pe o direcţie bună şi că la Corona suntem pe punctul de a face ceva măreţ în acest sport. Am înţeles că pârtia de la Olimpiadă seamănă puţin cu cea de la St Moritz, nu prinzi foarte mare viteză, în jur de 130 de km/oră, ceea ce nu este chiar atât de mult, având în vedere că viteza la Cupa Mondială este de 162 km/oră. Cred că este o pârtie interesantă, pentru că mereu trebuie să ştii unde te afli, pe alte pârtii mai ai ocazia să vezi mai mult, dar aici dacă nu ai o recunoaştere la sânge la antrenamente să poţi să o faci cu ochii închişi, atunci poţi avea probleme".

La rândul lui, Alexandru Barbu, cel care va concura la slalom, slalom uriaş şi posibil combinată, a spus că este încântat să facă parte din echipa Coronei, şi că obiectivul lui la Olimpiadă este o clasare mai bună decât la precenda astfel de competiţie, unde a terminat pe locul 21. "Mulţumesc clubului Corona pentru că m-a acceptat pentru următorul sezon. Mi-am dorit să termin ca sportiv la un club care poate să îmi ofere ceva, chiar dacă doar pentru un an. Pentru Olimpiadă îmi doresc o clasare mai bună decât la precedenta Olimpiadă. Atunci a fost locul 21, acum vreau mai mult, dar pentru mine şi locul 20 va fi un loc bun. Dacă totul va fi bine la slalom, atunci e posibil să mă înscriu şi la combinată. Legat de cariera de antrenorat, deocamdată în am doar pe Mihnea Olteanu lângă mine, care cred că este pe un drum bun".

Roxana Cojocea, preşedintele secţiei de sporturi de iarnă a adăugat că este mândră de faptul că doi sportivi de la Corona reprezintă România la Olimpiada din Coreea de Sud. "Îi urez bun venit lui Alex, nu pot decât să mă bucur că o să avem doi sportivi callificaţi la Olimpiadă, suntem câştigaţi şi prin fatul că sportivii tineri se vor antrena alături de nişte sportivi valoroşi, de la care vor reuşi să îşi însuşească mai multe tehnici care îi va ajuta în carieră. Ne mândrim, de asemenea, cu centrul de copii şi juniori de la Corona, care este unul dintre cele mai performate de la Corona, aducând un număr foarte mare de medalii pentru Corona."

© 2017 All right reserved.