Handbalistele Coronei au ajuns la a treia victorie consecutivă din Liga Naţională

Zi cu victorii pentru Corona Braşov la handbal. După ce în prima parte a zilei, echipa de handbal de divizia A a Coronei Braşov a început cu dreptul sezonul, câştigând cu 35-18 în faţa celor de la CSU Oradea, iar după amiaza a continuat cu o reuşită a junioarelor II în faţa celor de la CSŞ Dinamo, scor 37-20,  seara de sâmbătă a fost încheiată tot cu victorie. Echipa antrenată de Costică Buceschi şi Dragoş Dobrescu a câştigat cu scorul de 30-23 (16-12 şi a ajuns astfel la cea de-a treia victorie consecutivă din Liga Naţională. Chiar dacăp au venit la Braşov cu dorinţa de a scoate un trezultat bun, echipa Clujului nu a putut să ţină piept prea mult timp braşovencelor, care au arătat de această dată că echipa începe să se sudeze atât de faza de atac cât şi pe cea de apărare. Plusul Coronei a fost dat de faptul că indiferent de numele handbalistelor aflate în teren, jocul Coronei nu a avut de suferit, iar pe parcursul partidei nu s.a pus nicio clipă la îndoială victoria gazdelor. Pentru Corona au marcat: Buceschi 5, Neagu 4, Bloj 4, Tiron 3, Popa 3, Chiricuţă 3, Chiper 2, Cozma 2, Tătar 1, Hotea 1, Tomescu 1, Tîrcă 1.

La finalul partidei, interul Laura Popa, una dintre jucătoarele care s-au remarcat în partida de ieri, a declarat că se biucură enorm că îi iese din ce în ce mai bine jocul şi că poate ajuta Corona. „Ne simțim din ce în ce mai bine în teren, am construit destul de mult jocul, atât pe atac, cât și pe apărare. Începem să ne înțelegem și sperăm să fie așa și pe parcurs, și poate chiar din ce în ce mai bine. Urmează o pauză competițională și apoi o partidă grea la Zalău, dar vrem să ne întoarceam cu o victorie și de acolo, să ne continuăm seria bună de până acum. Sperăm ca pauza aceasta să ne priască și să ne întoarcem cu o victorie de la Zalău. Personal, m-am  acomodat foarte repede la Brașov, fetele au fost foarte primitoare şi chiar îmi place la Braşov. În primul rând îmi place foarte mult orașul, iar asta, pentru mine contează foarte mult”, a spus jucătoarea Braşovului.

 

 

Şi antrenorul Dragoş Dobrescu a punctat faptul că echipa Coronei se simte din ce în ce mai bine în teren, iar acest lucru se vede în joc. „A fost o zi bună pentru Corona, plină de victorii și sperăm să o ținem tot așa. Meciul din Liga Națională a fost de o calitate bună, iar un lucru îmbucurător este că de la noi au jucat 16 jucătoare, iar de la Cluj doar câteva. Aici se vede puterea colectivului și cred că azi a câștigat echipa, al cărei joc arată din ce în ce mai bine.  Defensiva noastră a funcționat excelent, s-au sincronizat bine, am făcut o apărare agresivă și acolo s-a făcut diferența, iar apoi au venit și contraatacurile și am putut să ne distanțăm”.  În Liga Naţională urmează pauză competiţională datorată acţiunii lotului naţional de senioare, acolo unde Corona are convocate patru jucătoare: Laura Chiper, Eliza Buceschi, Cynthia Tomescu şi Daria Bucur. 

© 2017 All right reserved.