Handbalistele au plecat joi către primul turneu al verii

Handbalistele au plecat joi către primul turneu al verii

Echipa de handbal Corona Braşov începe seria jocurilor amicale. După o perioadă de o lună în care antrenorii au îmbinat antrenamentele fizice cu cele tehnico tactice, Corona va participa vineri şi sâmbătă, la un turneu amical la Râmnicu Vâlcea, acolo unde vor juca în compania echipelor Danubius Galaţi, CSM Slatina şi cu echipa gazdă, SCM.

Pentru că îşi doreşte să vadă potenţialul tuturor jucătoarelor în meciurile de verificare din această lună, antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun a declarat că nu va pune presiune pe fete în această perioadă. „Aşteptăm cu toţii cu interes să vedem echipa şi în meciuri. Nu îmi doresc să punem presiune pe echipă şi pe rezultat, pentru că vreau înainte de toate să văd fiecare jucătoare în teren. Ca mai toate echipele şi noi trebuie să lucrăm acum la omogenizare, la aşezarea echipei în teren. În perioada de meciuri amicale se încearcă, de regulă, mai multe variante şi apoi când se apropie startul sezonului  vezi cel mai bine cum arată echipa. La Vâlcea, vreau să văd în primul rând, că echipa reuşeşte să aplice în joc, ceea ce am lucrat luna aceasta la antrenamente, atât pe partea de apărare cât şi pe atac”.

Ion Crăciun a mai adăugat că este mulţumit de felul în care a decurs pregătirea până acum şi de implicarea fetelor în antrenamente. „Până acum fetele au fost receptive la ceea ce am cerut şi sper ca la fel să stea lucrurile şi în jocuri. Vreau o echipă care să urmeze indicaţiile de pe bancă şi care să îndeplinească sarcinele pe care le cerem de la ele. Nu mai este foarte mult timp la dispoziţie până când începem să jucăm pe puncte, şi trebuie să facem totul pentru a fi cât mai bine pregătiţi”.

După turneul de la Râmnicu Vâlcea, Corona are programate două partide de verificare cu Măgura Cisnădie, pe 8 august la Cisnădfie şi pe 10 augut, ora 17.00, la Braşov, urmând ca în perioada 17-18 august să participe la un turneu la Roman alături de SCM Gloria Buzău, Danubius Galaţi şi CSM Roman. De asemenea, pe finalul lunii august, handbalistele Coronei se vor deplasa în Croaţia, pentru un turneu la Koprivnica, alături de Podravka, Krim şi Pogon Baltica Szczecin.

© 2017 All right reserved.