Final de sezon pentru schiorii seniori ai Coronei

Final de sezon pentru schiorii seniori ai Coronei

Ioan Valeriu Achiriloaie a terminat sezonul 2017-2018 în Slovenia, la Krvavec, unde după cea mai bună coborâre FIS din carieră (34.05 puncte) la finalul lunii martie, s-a întors și a obținut două locuri 33 (51.16 puncte, respectiv 55.56 puncte) la Super G.

„A fost un sezon cu multe experiențe extrem de utile, dincolo de, poate, unele lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple. Am învățat mai bine tot ceea ce înseamnă acest fenomen, de la pregătit schiurile, la a merge pe ele și la a crea viteză. Am o poză mai clară ca oricând asupra a felului în care merg și a felului în care ar trebui să merg, ceea ce sper să mă ajute în următoarele sezoane”, a spus Ioan Achiriloaie la întoarcerea la Brașov.

Ceilalți doi schiori ai Coronei care participă în competițiile de seniori, Alexandru Barbu și Mihnea Olteanu, au încheiat actuala stagiune la Bansko, în Bulgaria, unde cea mai bună clasare a reușit-o Barbu, un loc 14 la proba de slalom.

„Dacă până acum cursele din Balcani erau mai accesibile, în ultimii ani competiția este tot mai grea. Condițiile de concurs au fost bune, dar dificile pentru noi, care în ultimul timp am participat la curse cu zăpadă moale, aicii fiind injectată cu apa”, a precizat Alexandru Barbu.

Pentru schiorii Coronei urmează o binemeritată pauză, cu o perioadă de refacere, după care vor începe pregătirea următorului sezon.

Felicitări pentru tot parcursul, pentru orele de muncă din antrenamente și pentru evoluțiile din concursuri!

© 2017 All right reserved.