Echipa de handbal Corona a inceput sezonul cu o victorie in fata echipei HCM Ramnicu Valcea

Echipa de handbal, Corona Braşov a început cu dreptul noul sezon din Liga Naţională de handbal, învingând cu 23 - 22 (11-11) formaţia HCM Râmnicu Vâlcea. Pentru Corona au marcat Tiron 6, Tătar 5, Buceschi 3 Chiper 3 Chiricuţă 2, Popa 2, Bloj 1 și Neagu 1.

Pivotul Coronei, Cynthia Tomescu a declarat că a fost o partidă grea, dar că important este că Braşovul a intrat cu dreptul în noul sezon. "A fost un meci destul de dificil cu două echipe echilibrate așa că am reușit să ne desprindem destul de greu. Mă bucur că într-un final am reușit să câștigăm și că am început cu dreptul acest campionat. Este o victorie care dă și un moral bun pentru viitorul echipei și sper ca și următoarele meciuri să meargă la fel", a spus pivotul Coronei, Cynthia Tomescu.

Victoria s-a decis în ultimele minute, în favoarea echipei care a greșit mai puţin, lucru subliniat de altfel și de antrenorul principal al Coronei, Costică Buceschi. "Dacă facem o retrospectivă a etapei de până acum, toate cele trei meciuri desfășurate au fost foarte echilibrate și câștigătorii s-au văzut abia spre finalul jocului. Am spus de la început că va fi foarte greu meciul cu Vâlcea, pentru că este o echipă care a investit foarte mult în acest an, o echipă cu jucătoare foarte bune, multe dintre ele componente ale echipelor naţionale ale ţărilor pe care le reprezintă și s-a văzut că în final, victoria s-a decis în favoarea echipei care a greșit mai puţin și a fost un pic mai stăpână pe finalul de joc. Felicit fetele și vreau să mulţumesc și publicului care ne-a ajutat foarte mult și ne-a împins de la spate pe final, atunci când aveam nevoie. Sperăm să creștem de la joc la joc pentru că avem de unde. Nivelul nostru actual este undeva la 60% din posibilităţile pe care le avem și în momentul în care vom căpăta încredere și relaţiile între noi vor fi mai bune și mai sudate, jocul va arăta mult mai bine."

Corona a ratat patru lovituri de la 7 metri în acest meci, însă pe ultima, dictată în minutul 58 a reușit să o marcheze, prin Andreea Chiricuță. “Nu știu ce este mai bine, să marchezi toate loviturile din meci și să o ratezi pe ultima sau invers. Am trăit de-a lungul vremii momente foarte dificile din acest punct de vedere. Azi, s-a văzut că Vâlcea a avut un portar foarte bun, Blazek, portarul naţionalei Austriei, dar contează până la urmă rezultatul. Le-am spus fetelor încă dinainte să începem că va fi foarte greu și că trebuie să ne bucurăm dacă reușim să câștigăm meciul chiar și la un gol, lucru care s-a întâmplat. În prima parte a sezonului vor conta foarte mult punctele adunate și veţi vedea că multe echipe vor pierde puncte acasă pentru că în mare parte sunt 7-8 echipe care se bat la primele locuri”, a mai spus Costică Buceschi.

În meciul de azi a apărut și junioara Daria Bucur, folosită chiar și în unele momente mai strânse ale partidei, atît pe faza de atac, cît și pe faza de apărare. “Proiectul nostru este acela de a forma o echipă puternică la Brașov, nu neapărat pentru sezonul ăsta, ci și pentru sezoanele viitoare, pentru că dacă vrem să avem o prestanţă în Europa trebuie să formăm o echipă competitivă. Avem câteva jucătoare tinere și trebuie să avem răbdare cu ele, să le băgăm în joc și sper că și prin formarea echipei de Divizia A să le ajutăm să treacă la prima echipă. Am riscat cu Daria Bucur în acest meci pentru că a dovedit în meciurile amicale pe care le-am avut că e o jucătoare pe care te poţi baza. Până la urmă trebuie să felicit toate jucătoarele, de la stânga la dreapta, pentru că și-au făcut toate datoria în teren și în afara lui, iar acest rezultat pozitiv sper să ne ajute în formarea unei echipe foarte frumoase pentru sezonul care a început", spus principalul Coronei.

 

© 2017 All right reserved.