Corona şi-a întărit Centrul de copii şi juniori de la polo cu un antrenor de lot naţional

Secţia de polo a clubului Corona Braşov are un nou antrenor la centrul de copii şi juniori. Cosmin Goina este fost jucător la Crişul Oradea, CSM Oradea, unde a fost şi căpitan de echipă, Steaua Bucureşti, el fiind component al lotului naţional, încă de la nivel de cadeţi până la seniori. Ca antrenor, Cosmin Goina a antrenat ultima dată lotul naţional U17 şi a venit la Braşov cu ambiţii mari.

„Vrem ca în timp să devenim un centru important de polo”

Preşedintele secţiei de polo de la Corona, Roxana Cojocea a spus că a întărit echipa secţiei pe care o coordonează pentru a avea garanţia că îşi va îndeplini obiectivul propus la înfiinţarea secţiei de polo la Corona. „Încă de la înfiinţarea acestei secţii de polo şi implicit a centrului de copii şi juniori de la club, ne-am dorit ca Braşovul să devină un centru important de selecţie pentru echipele naţionale juniori şi desigur, în timp, de ce nu, şi pentru echipa de seniori. Din acest motiv, suntem în continuă dezvoltare a secţiei, motiv pentru care am adus la Braşov încă un antrenor, pe Cosmin Goina, care alături de Florin Turcu şi George Mihalache va îmbunătăţi activitatea şi rezultatele centrului de copii şi juniori. În acest moment avem piramida completă şi suntem înscrişi la toate categoriile de vârstă, iar acest lucru reprezintă o realizare pentru noi, într-un timp destul de scurt”.

„Vin dintr-un sistem competitiv şi vreau lucruri mari şi la Braşov”

Cosmin Goina, noul antrenor al centrului de juniori de la Corona a declarat că a venit la Braşov cu gânduri mari, având în vedere că a făcut parte dintr-un sistem competitiv. „Vin dintr-un sistem foarte competitiv, centrul de la Oradea, iar ultimul an la Steaua, şi pot spune că am ambiţii mari. Am ales Braşovul pentru că am văzut un proiect foarte bine pus la punct, ambiţios, şi vreau să vin cu experienţa şi cunoştinţele mele pentru a avea şi eu contribuţia mea la întărirea acestui centru de polo. Ştim că nu avem o munvcă foarte uşoară, dar ne dorim foarte tare ca în timp, Braşovul să devină cel mai important centru de polo din ţară. Avem condiţii excelente aici, avem mulţi copii dornici să practice polo, dar trebuie să avem nevoie de timp, multă, multă muncă şi răbdare”, a spus tânărul antrenor al Coronei.

„Este un plus pentru centru de polo al Coronei”

Şi Florin Turcu, aflat la al doilea an de antrenor la centru de copii şi juniori de la Corona este încântat de cooptarea unui nou antrenor în echipa Coronei. „Un antrenor destul de titrat la nivel de copii şi juniori, care vine dintr-o  şcoală de polo puternică, superioară nouă, de la Oradea. Este un plus foarte mare pentru centrul de copii şi juniori de la Corona şi sunt sigur că în scurt timp vom fi mai puternici împreună”.

Încrezător într-o comportare mai bună în campionat

Florin Turcu a mai adăugat că are încredere că centrul de copii şi juniori de la Corona se va prezenta mult mai bine în noua ediţie a campionatului naţional de polo. „Cu siguranţă sezonul acesta ne vom prezenta mult mai bine, echipele sunt mai închegate datorită migrării de la o categorie de vârstă la alta, astfel că acum ne putem prezenta la fiecare categorie cu 15 jucători, ceea ce sezonul trecut nu s-a întâmplat, şi au fost meciuri în care am avut 11 sportivi, iar la juniori I am reuşit să facem faţă chiar în 9 jucători. Una peste alta, am încredere că rezultatele vor fi mai bune, dar trebuie să fim realişti, încă nu putem visa anul acesta la un titlu naţional. Urmăm politica paşilor mărunţi, dar în timp vom ajunge şi acolo unde ne dorim”.

Din ce în ce mai mulţi copii vin la polo

George Mihalache, antrenorul micuţilor de la iniţiere a punctat că în ultima vreme din ce în ce mai mulţi copilaşi se îndreaptă cîătre bazin pentru a practica polo. „Aşteptările au crescut, s-a înmulţit şi numărul de copii, chiar în fiecare săptămână mai apar copii care vor să facă polo. Interesul în rândul copiilor a crescut foarte mult, iar asta nu poate decât să ne bucure. Este minunat să lucrezi când ai o bază de selecţie mare. Am mare încredere că Braşovul este pe drumul cel bun”.  

 „Cupa Corona”, la sfârşit de noiembrie

Clubul Corona va organiza la sfârşitul lunii noiembrie „Cupa Corona” la polo, competiţie care ar putea aduce la start şi două echipe din străinătate. „La sfârşitul lunii noiembrie vom organiza la Braşov Cupa Corona la categoria de vârstă sub 17 ani, la care vor participa între 6-8 echipe. Aşteptăm şi confirmarea unor echipe din străinătate, Istanbul şi Veneţia, acolo unde sunt antrenori români”, a punctat antrenorul Florin Turcu.

 
© 2017 All right reserved.