Corona Brasov este campioana nationala de junioare III

Corona Brasov este campioana nationala de junioare III

Echipa de handbal junioare III a Coronei a câștigat titlul național, impunându-se duminică, la Sfântu Gheorghe, după prelungiri, scor 29-28 (25-25 în timp regulamentar) în fața celor de la CSM București. Handbalistele antrenate de Mihaela Seifer si Eugen Ciulei au reușit o partidă fantastică, luptând incredibil pentru medaliile mult dorite și într-un final foarte meritate. Pe lângă titlul de campioană, Corona Brașov a câștigat și două premii speciale, prin Lorena Cantea, cel mai bun portar al turneului și Diana Golanu, cel mai bun pivot.  

După incredibila finală, decisă în prelungiri, președintele Coronei, Liviu Dragomir, a declarat că este fericit că din ce în ce mai mulți sportivi se regăsesc în sloganul centrului de copii și juniori, și anume „Corona crește campioni”.  „A fost o finală cu adevărat disputată, iar asta face ca bucuria câștigării titlului să ne fie și mai mare. Sunt fericit că din ce în ce mai mulți sportivi ai Coronei se regăsesc în sloganul centrului de copii și juniori, și anume «Corona crește campioni», pentru că acesta este cel mai bun semn că investiția este pe deplin meritată, iar munca antrenorilor și sportivilor dă roade. Îi felicit pe toți cei implicați în câștigarea acestui titlu, și le doresc, de asemenea, mult succes celorlalți sportivi ai Coronei calificați și ei în fazele finale ale competițiilor în care sunt angrenați. Cu siguranță, Corona va aduce în continuare multe medalii de aur Brașovului”, a spus președintele Coronei, Liviu Dragomir.

Antrenoarea echipei de junioare III, Mihaela Seifer Ciobotaru a declarat că este fericită că turneul de la Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu titlu național pentru fetele pe care le antrenează. „Sunt atât de mândră de fete, încât chiar nu știu cum să o exprim mai bine în cuvinte. Au fost extraordinare și au demonstrat, atunci când trebuia mai tare, că au valoare și că pot face diferența. Au jucat ca o echipă și ca o echipă au câștigat. Sâmbătă a fost o semifinală nebună, dar a urmat o finală și mai și. A fost un turneu frumos, încheiat așa cum ne-am dorit. Vreau să remarc însă un lucru important, și anume că aceste fete minunate au avut un an frumos, dar foarte greu. Jumătate dintre ele sunt în clasa a opta, au un examen important în față. Totuși, au avut puterea de a se concentra și au demonstrat că sunt o adevarată echipă campioană. A fost un turneu minunat și am simțit, cu adevărat, că suntem susținuti. Părinții au fost fantastici și ne-au încurajat meci de meci, din primul până în ultimul minut. Le mulțumesc din suflet și lor, clubului, și tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem aici”, a spus Mihaela Seifer Ciobotaru. 

Antrenorul Eugen Ciulei a subliniat și el forța grupului unit. „În grupă au fost importante victoriile cu Severin și Bacău, echipe care au pus probleme serioase celorlalte participante. Meciul cu Chimia Râmnicu Vâlcea a fost unul în care fetele au arătat tărie de caracter. Deși au fost conduse, nu au cedat, au revenit și au arătat că suntem o echipă mai așezată pe posturi. Au demonstrat tărie psihică și au reușit calificarea în ultimul act. Meciul cu CSM București a fost unul extrem de echilibrat, demn de o adevarată finală. Am reușit să ne impunem, un rol foarte important în acest aspect avându-l faptul că fetele sunt cu adevărat un grup unit. Trebuie să amintim că am fost feriți de accidentări. Felicitari acestor fete minunate, merită din plin acest titlu”, a spus antrenorul cu portarii de la Corona. 

Corona a avut un parcurs perfect în turneul final de la Sfântu Gheorghe, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri. În grupe, Corona a trecut la diferențe de cel puțin șapte goluri de Energetic Râmnicu Vâlcea (27-20, 10-7 la pauză), CSȘ Drobeta Turnu Severin (28-21, 14-10 la pauză) și CSȘ Bacău (25-16, 15-6 la pauză). În semifinale, junioarele Coronei au întâlnit Chimia Râmnicu Vâlcea, echipa în fața căreia și-au luat revanșa dupa înfrângerea suferită în turneul semifinal de la Bacău (28-30), învingând cu 31-28, după ce la pauză au fost conduse cu trei goluri (15-18).

© 2017 All right reserved.