Corona a pierdut meciul cu CSM Bucureşti

 Echipa de handbal Corona Braşov a pierdut cu scorul de 33-22 (14-9) meciul cu CSM Bucureşti. Chiar dacă au făcut o apărare foarte bună, mai ales în prima repriză, în faţa valoroaselor jucătoare de la CSM Bucureşti, în această partidă, Corona nu a avut pe atac forţa necesară pentru a se ţine aproape de campiona en titre, din al cărei lot fac parte unele dintre cele mai valoaroase jucătoare din lume. Pentru Corona au marcat: Buceschi 8,. Chiricuţă 6, Neagu 4, Tiron 2, Chiper 1, Ciuciulete 1.

Declaraţii după meci:

 

Andreea Chiricuță: "A fost un meci exact cum ne-am așteptat, adică foarte greu. Am întâlnit o echipă cu jucătoare extrem de valoroase și e clar că la un asemenea nivel, când ai o șansă să marchezi trebuie să o faci pentru că altfel se face diferența din ce în ce mai mare. S-a văzut și astăzi că orice ratare a noastră ne-a costat foarte mult. Probabil a fost și o teamă în jocul nostru, probabil mai avem nevoie de timp și noi, pentru că suntem o echipă nouă,  avem nevoie de o perioadă ca să ne legăm și sperăm ca ușor ușor să ajungem să facem jocul pe care ni-l dorim. Cred că suntem pe drumul cel bun."

 

Costică Buceschi: „A fost un joc în care ar fi fost greu să reușim un rezultat pozitiv, ținând cont că orice jucătoare de la CSM care intra în teren juca la o intensitate și la un nivel foarte ridicat. Am intrat destul de greu în meci, am avut foarte multe ratări de unu la unu, în special în prima repriză, plus aruncările de la 7 metri. Diferența a fot destul de mare la pauză. Am sperat într-o revenire în repriza a doua și am încercat să fac cât mai multe schimbări pentru ca mai toate jucătoarele de pe bancă să aibă șansa să evolueze în fața unor astfel de jucătoare de top. Am încercat să ținem și noi un ritm cât mai ridicat și câteodată am reușit dar pe final scorul și diferența au fost destul de mari, dar real în raport cu ceea ce s-a întâmplat în teren. Am avut o linie de 9 metri aproape inexistentă, un gol de inter adevărat a venit abia în minutul 50. E greu să emiți pretenții cu CSM dacă nu dai goluri de afară, ele s-au apărat doar pe 6 metri, pivoții noștri au fost foarte bine blocați, culoarele de păstrundere au fost închise și am avut doar realizări de unu la unu, cu aruncări pe sub mână, aruncări speciale.”

„Am pus un target înaintea jocului, să luăm cât mai puține goluri pe contraatacul lor și pe faza a doua și am reușit destul de bine asta. Am reușit să închidem anumite jucătoare în foarte multe momente, de exemplu cele două titulare ale lor din extremă nu au reușit să înscrie foarte mult din extremă, dar în schimb Iulia Curea a făcut un joc foarte bun azi. Din punctul meu de vedere, poarta noastră a mers azi în prima repriză, dar în a doua repriză, odată cu schimbările și greșelile care au apărut în apărare a și picat Ani ca potențial.  Am vrut să le dăm ocazia și fetelor tinere Sorina și Daciana, să intre și să joace la nivelul ăsta. Sorina chiar a făcut-o  mai mult, pe postul de centru și cel de inter. Pentru noi este un prim pas. Am vrea să fim mai aproape de o echipă ca CSM dar lucrurile astea depind nu numai de mine și de jucătoare, depind și de investiții pentru că ne-am bătut azi cu o mare parte din cele mai bune jucătoare din Europa pe posturile lor și este destul de greu să emiți pretenți ila rezultate pozitive în momentul în care ele schimbă și orice jucătoare care intră in teren este aproape la fel ca și celelalte.”

„Am avut mai multe momente pe faza de apărare când am fost agresive și le-am făcut pe jucătoarele CSM-ului să greșească. Asta a fost foarte bine dar nu am continuat la nivelul ăsta, nu am ținut  tempo-ul ăsta pe faza de apărare. Am avut și câteva realizări bune pe faza de contraatac dar încă ne este frică să mergem să atacăm poarta foarte rapid. Ținând cont că CSM-ul a avut o deplasare dificilă și jucătoarele erau obosite, aici cred că am fi putut specula ceva mai mult. Dar am observat de la încălzire că fetele noastre erau cam temătoare, nu erau la fel de dezinvolte ca înaintea altor meciuri. Este explicabil, pentru foarte multe dintre ele este o echipă nouă, o sală nouă, cu un public nou. Sper și cred că am învățat însă lucruri bune din acest joc și poate la următorul meci vom putea arăta aceeași dezinvoltură pe care am văzut-o azi la CSM.

 
Helle Thomsen: "Brașovul are o echipă foarte bună, care joacă un handbal de calitate și pentru asta avem un mare respect pentru ele. Cred că noi am făcut însă un joc foarte bun pe apărare și pe contraatac, astfel că, deși am avut un început mai dificil de meci, în final, spre ultimele 20 de minute, totul a devenit  mult mai simplu pentru noi. Știu că Brașovul are o echipă puternică așa că mă bucur foarte tare pentru această victorie. Noi am acumulat destule meciuri grele, contra unor echipe bune, așa că am un respect foarte mare pentru jucătoarele mele. Am avut un drum lung spre București, din Polonia și este important că fetele au putut juca la nivelul la care au făctu-o azi."

 

 

Iulia Curea: „Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, am spus încă de aseară, și eu Helle, că este bine pentru noi să avem echipe puternice în România, pentru că de asta avem nevoie pentru a ne îmbunătăți jocul. După o călătorie atât de lungă săptămâna aceasta, mă bucur că am reușit să ne prezentăm atât bine azi. Cred că mai avem de repetat tehnio-tactic unele lucruri și chiar dacă noi câștigăm mai mereu la +10 goluri, suntem conștiente că nu mereu va fi așa.  Sunt sigură că vor exista probleme dar încercăm de la meci la meci să ne cunoaștem cât mai bine, să exersăm și să evoluăm împreună, pentru că mereu mai este câte ceva de învățat. În campionat sunt 6-7 echipe care ne pot pune mai mereu probleme. Inclusiv echipele pe care unii le consideră ușoare ne pot pune probleme pentru că joacă dezinvolt și dau ce au mai bun împotriva noastră. Cred că presiunea mai mare este întotdeauna pentru noi."

© 2017 All right reserved.