Aproape 500 de sportivi și antrenori ai Coronei, la starul Maratonului Internațional Brașov

Aproape 500 de sportivi și antrenori ai Coronei, la starul Maratonului Internațional Brașov

În acest weekend se va desfășura Maratonul Internațional al Brașovului, unul din cele mai importante și populare evenimente sportive care au loc an de an în orașul nostru. În premieră, clubul Corona Brașov s-a alăturat ca partener al acestei manifestări de mare anvergură, urmând ca aproximativ 500 de sportivi legitimați să se alinieze la startul maratonului. „Suntem onorați să primim invitația de a participa la Maratonul Internațional Brașov. Prezența noastră aici este firească. Ne propunem permanent să oferim brașovenilor un mijloc de a face sport și de ce nu să descoperim acele talente care apoi să poată reprezenta Brașovul și chiar România. Este important să înțelegem că prin sport devenim nu doar mai sănătoși, ci și mai bine pregătiți pentru viață. Venim cu aproape 500 de sportivi și antrenori la acest maraton și era mai mult decât o obligație din partea noastră să ne oferim prezența în mijlocul comunității. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să participle cât mai mult la evenimente care au loc în Brașov, atrăgând astfel, pe lângă popularitate, o energie pozitivă, reușind să ne cunoaștem între noi. Vom fi o pată de culoare, galbenă, ca de obicei, și sperăm ca prin aceasta să facem o bună popularizare a evenimentului, iar la anul să avem chiar mai mulți participanți”, a spus Liviu Dragomir, președintele clubului Corona Brașov.

Număr record de participanți
Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță un număr record de 3.500 de pasionați de mișcare înscriși la startul celei de-a patra ediții, cu peste 800 de concurenți mai mult decât la competiția din 2017. Maratonul panoramic al României atrage, prin statutul de membru acreditat AIMS, prin organizare și calitatea traseului, peste 100 de sportivi străini, din 31 de țări. „A patra ediție ne aduce un număr record de participanți, iar validarea calității competiției vine și din afluxul de sportivi străini aliniați la start. Argentina, China, Noua Zeelandă sau Nigeria sunt doar câteva dintre țările din care vin participanții înscriși la startul maratonului panoramic al României. Aducem sportivi din întreaga lume la Brașov, în cadrul unui eveniment care generează emulație în lumea sportului, care atrage tot mai mulți tineri la start, dar și susține importante cauze umanitare”, a declarat Bogdan Antohe, vicepreședinte al Smart Atletic.

31 de țări, la start
Competiția din inima Transilvaniei, cu start și finish în Piața Sfatului, alergare pe cele mai importante străzi din Brașov și traseu ce ajunge până în Poiana Brașov, strânge participanți din țări precum Albania, Algeria, Argentina, Bulgaria, China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mauritius, Moldova, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Pakistan, Polonia, Rusia, Singapore, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia și Ungaria. „De la an la an, acest eveniment reprezintă mai mult decât o competiție sportivă. Maratonul Internațional Brașov înseamnă calitate, recunoaștere, depășirea limitelor și susținere pentru cei aflați în dificultate. Ca în fiecare an, Fundația Telekom Romania susține componenta socială a acestei competiții. Editia 2018 este una de amploare, avand un numar record de participanți, atât din țară, cât și din străinătate”, a declarat Ionela Păunică, Senior Coordonator PR, Telekom Romania și Director Executiv, Fundația Telekom Romania.

O parte din taxele înregistrate vor merge către Robert Cadar, alergător și fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer
Prin intermediul Fundației Telekom Romania, o parte din taxele inregistrate la eveniment vor fi directionate catre brașoveanul Robert Cadar, alergător și fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer, precum și donațiile colectate prin intermediul platformei Galantom. Totodată, din acest an, Crosul Universității Transilvania intră, în premieră, sub umbrela Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport și va alinia la start peste 500 de studenți pasionați de mișcare.

Două zile de spectacol
Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, 19 și 20 mai, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for internațional din domeniu. Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România. La toate cursele, primii clasați la masculin, feminin și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.

© 2017 All right reserved.