Antrenorii de la Corona, prezenţi la workshopul lui Massimo Lucchesi

Antrenorii de la Corona, prezenţi la workshopul lui Massimo Lucchesi

Clubul Corona este în permanenţă interesat de perfecţionarea antrenorilor de la centrul de copii şi juniori astfel că antrenori de la toate secţiile clubului participă cu regularitate la stagii de perfecţionare. La începutul acestei săptămâni, antrenorii secţiei de fotbal de la Corona au fost singurii tehnicieni de la un club din Braşov care au participat la Bucureşti, la un workshop de perfecţionare la care au venit nume cunoscute din fotbalul internaţional, printre care Massimo Lucchesi, unul dintre cei mai cunoscuţi lectori din Europa, care a urmărit de-a lungul carierei, antrenamentele a numeroși antrenori, printre care Ancelotti, Lippi, Guardiola, Sarri, Zeman, Luis Enrique, Spaletti, Prandelli și Koeman.

 

Coordonatorul secţiei de fotbal de la Corona, Adrian Szabo, a declarat că atât el cât şi colegii lui au fost foarte încântaţi de tot ce a fost la workshopul din capitală. „Ne-am bucurat cu toţii să putem participa la acest workshop la care au fost nume cunoscute din fotbal, mai ales pe perfecţionarea la nivel de fotbal juvenil. Este extrem de important ca baza să fie pusă corect la nivel de juniori. Nu este o întâmplare că de regulă, la aceste evenimente participă cluburile mari din ţară, pentru că ai cu adevărat ce învăţa. Nu trebuie să ne considerăm a fi cu experienţă dacă lucrăm în acest domeniu de mulţi ani, pentru că mereu apare ceva nou în tehnica de pregătire fizică şi tehnico tactică, asttfel că e nevoie să fii prezent la astfel de workshopuri ca să te pui la curent cu modul în care lucrează cluburile mari din Europa”, a spus Adrian Szabo.


La evenimentul de la Bucureşti au mai fost prezenţi Del Sordo Luigi (Fiorentina), Zini Daniele (Cagliari), Fausto Garcea (Atalanta) şi Andrea Bianchi (Milan – CT Toscana). De la Corona au participat: Adrian Szabo, Ionuţ Mitroi, Liviu Negoiţă, Lucian Nicolau, Cristian Ciocan, Ionică Handrea, Liviu Dîrstar şi Adrian Lancea. Din ţară au fost prezenţi printre alţii, antrenori de la FCSB, Academia Gheorghe Hagi sau Universitatea Cluj.

Antrenorii Coronei au mai participat săptămâna trecută la un alt eveniment de perfecţionare, la Braşov. În urma semnării unei colaborări cu Academia Germană de Fotbal, clubul Corona a organizat la Braşov un stagiu de perfecţionare, atât pentru antrenori cât şi pentru copiii din club. „Am semnat un protocol de colaborare cu Academia Germană de Fotbal, astfel că vom organiza stagii atât în Braşov cât şi în Germania. Este important ca cei mici pe care îi avem la club să ia contact şi cu alţi antrenori şi alte tehnici de pregătire. Aşa cum am mai spus, noi punem mare preţ pe specializare şi facem totul pentru perfecţionarea noastră.  La Braşov am pus accentul pe pregătirea tehnico tactică dar şi pe brainkinetik, care este o pregătire a creierului pe specificul sportului pe care îl doreşti”.

© 2017 All right reserved.