Ania Caill, cea mai importantă schioare a României, va fi sportiva clubului Corona Brașov

Ania Caill, cea mai importantă schioare a României, va fi sportiva clubului Corona Brașov

Secția de schi de la Corona Brașov își va mări echipa cu cea mai importantă sportivă din schiul alpin din România, și anume Ania Caill. Sportiva și-a dorit foarte tare să facă parte din clubul Corona, unul care are reprezentări foarte bune atât în competițiile interne cât și internaționale. „Am auzit numai lucruri bune despre clubul Corona și despre colectivul de aici, știu deja că se face performanță, astfel că mi-am dorit să mă alătur acestui proiect. Am vorbit mult cu Ioan Achiriloaie despre club și consider că este alegerea perfectă pentru mine, în acest moment. Mi-am dorit să ma alătur unei echipe care face performanță și am încredere că vom face treabă bună, cu rezultate pe măsură, în următorii ani”, a spus Ania Caill.

În vârstă de 22 de ani, schioarea este născută în Franța, la Limoges, dar originile sale românești au adus-o, în urma cu 6 ani, în echipa țării noastre. Astfel, Ania a participat sub tricolor la Jocurile Olimpice din 2014 (Soci, Rusia) și 2018 (PyeongChang, Coreea de Sud). 

Planurile Aniei pe termen mediu și lung sunt legate de pregătirea Campionatelor Mondiale din 2019 (Suedia) și 2021 (Italia), a Jocurilor Olimpice din 2022 din China, dar și de intrarea în top 30 în Cupa Mondială, la probele de coborâre și super G. „Îmi doresc ca în maxim două sezoane să intru în top 30 în Cupa Mondială, pe probele de coborâre și super G. Nu în ultimul rând, deși la slalom uriaș nu sunt încă la nivelul la care mă aflu în celelalte două probe, mi-aș dori ca și aici, pe viitor, să pot face curse de Cupa Mondială”, a mai afirmat sportiva de 22 de ani.

Presșdintele clubului Corona Brașov, Liviu Dragomir, a declarat că este încântat de faptul că Ania Caill s-a alăturat secției de schi de la Corona Brașov. „Ania Caill este un nume care nu are nevoie de multe prezentări în schiul românesc și internațional, iar faptul că ea va reprezenta Corona ne bucură foarte tare. Faptul că ea simte că s-a alăturat unei echipe care să o susțină moral în competiții, ne face sa fim mândri, pentru că asta înseamnă că se vorbește frumos despre Corona și în ceea ce privește calitatea umană a oamenilor de aici. Sperăm ca Ania să reușească să își îndeplinească toate obiectivele sportive pe care și le-a propus”, a spus oficialul Coronei. 

 

© 2017 All right reserved.