„Am transmis tuturor că trebuie să învingem Craiova pentru a nu ne îndepărta de obiectiv”

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că este conştient că un rezultat negativ în meciul de joi, cu SCM Craiova, ar îndepărta foarte tare echipa de obiectiv, motiv pentru care a transmis echipei şi staff-ului tehnic să facă tot posibilul pentru ca acest lucru să nu se întâmple.”Cred că motivul pentru care echipa de handbal nu merge aşa cum ne-am dori, este lipsa de coeziune dintre jucătoare. Consider că ele trebuie să lucreze mult mai mult la a se împrieteni, de a găsi acea chimie prin care această echipă să funcţioneze, de a suda relaţiile de joc, un matre ajutor şi o mare influenţă trebuie să o aibă antrenorul. Am discutat cu Costică Buceschi, i-am spus care sunt măsurile pe care trebuie să le ia din punctul nostru de vedere. Nu s-a pus problema unui ultimatum, am spus doar că în acest moment suntem departe de obiectiv şi că vom lua măsuri la nivelul echipei dacă lucrurile nu o să funcţioneze. Nu o să ne putem permite să mergem din înfrângere în înfrângere fără să luăm nici o măsură. Primul pas făcut a fost să trimitem echipa într-un semicantonament de trei zile în care vor sta împreună. Am decis ca în acest stagiu, modul în care stau în cameră să fie impus de noi ci nu pe prieteniile care există deja, tocmai pentru a discuta mai mult şi de a stabili legături şi cu colegele cu care nu prea aveau comunicare. Sper ca după acest scurt stagiu, în meciul cu Craiova să se vadă rezultatele acestei perioade şi să reuşim să câştigăm. Suntem cu toţii conştienţi că un rezultat negativ cu Craiova ne vom îndepărta foarte mult de îndeplinirea olbiectivului pe care ni l-am propus pentru sezonul 2017-2018”, a spus Dragomir.


Conducătorul clubului braşovean a mai adăugat că îi este clar că pentru a forma o echipă puternică, este nevoia ca la Corona să ajungă şi jucăptoare străine, subliniind însă că nu vor fi transferate handbaliste de nivelzul celor din ţară ci doar jucătoare de top. „Ştim că pentru a construi o echipă puternică şi pentru a schimba ceva trebuie să aducem jucătoare din străinătate. Deja am început să facem demersuri în acest sens. Avem o listă destul de lungă din care vom alege jucătoarele care vor face parte din sezonul viitor din lotul echipei noastre. Un lucru vreau să fie însă clar, la Corona vor ajunge doar jucătoare de top, nu jucătoare de valoare aproapiată celor din ţară. Vrem jucătoare care să facă difrenţa. Handbalul este un sport de echipă dar diferenţa este făcută şi de valoarea individuală a jucătoarelor, mai ales în momentele importante ale unei partide”.

 

Preşedintele Coronei a mai spus că a ajuns şi la urechile lui zbvonul că antrenorul Costică Buceschi va pleca în vară la Baia Mare, dair că a discutat cu antrenorul şi nu se pune problema de aşa ceva. „Costică Buceschi are contract pe doi ani, dar noi am discutat cu el, i-am spus care sunt aşteptările noastre. Antrenorul este cel care formează jucătoare, care stabileşte comunicarea şi relaţiile de joc dintre fete. Dacă acest lucru nu funcţionează el trebuie să găsească cele mai bune soluţii. Noi avem individual multe valori, dar el trebuie să ştie cum să le pună în valoare. A infirmat zvonurile legat de plecarea la Baia Mare, este un om de cuvânt şi sunt sigur că dacă îşi va îndeplini obiectivul, va dori să rămână şi să continue munca la Braşov”.

 

 


 

© 2017 All right reserved.